joi, 1 decembrie 2011

Festival la Ţăndărică, ziua 1

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, ajuns la ediţia a 7-a, se desfăşoară în Bucureşti, la Teatrul Ţăndărică, sub egida Ţăndărică 66 (în acest spirit este făcut şi catalogul, ediţia pe hârtie), în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2011.

Festivalul are un program dens, cu peste 20 de spectacole din ţară şi din străinătate, cu conferinţe, lansări de carte, workshopuri, proiecţii video, o expoziţie de scenografie şi un fel de bursă de spectacole.

Selecţia spectacolelor este foarte promiţătoare. Au fost alese 6 spectacole ale teatrului gazdă (unele cu câte două reprezentaţii), un spectacol al unei companii private, altul al UNATC, 8 spectacole ale teatrelor de profil din ţară (Arad, Galaţi, Iaşi, Alba Iulia, Târgu Mureş, Botoşani, Cluj, Craiova) şi 6 din străinătate (Bulgaria, Polonia, Israel, Italia, Spania, Ungaria).

Prima zi de festival a început la ora 10 cu spectacolul Tovarăşul de drum după Hans Christian Andersen, al Teatrului de Marionete din Arad, în regia şi traducerea lui Radu Dinulescu, scenografia şi muzica lui Armand Richelet Kleinberg. Distribuţia: Carmen Mărginean, Adina Doba, Cristian Bordaş. Spectacolul, realizat cu marionete cu fire scurte, s-a adresat copiilor peste 5 ani. Trebuie spus că acest teatru organizează Festivalul Internaţional Euromarionete, ajuns la ediţia a 12-a (anul acesta, desfăşurat la început de octombrie).

Au urmat, de la ora 16, un atelier susţinut de Carmen Mărginean, De vorbă cu… , şi de la 17, 30 o lansare de carte, Vasile Groza – 101 poeme.

De la ora 18, spectacolul Candid după Voltaire, pentru adulţi, realizat de Cristian Pepino (scenariu, regie, păpuşi şi animaţie digitală), cu costume create de Cristina Pepino şi muzica lui Dan Bălan, a impresionat prin ritm şi culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută