joi, 26 mai 2011

Tabăra GEST 2011 te învaţă să „citeşti” mai bine lumea din jurul tău!

Fundaţia „Teatru Fără Frontiere”, prin Şcoala de Improvizaţie, organizează Tabăra GEST 2011, în perioada 10 – 17 iulie, la Gura Portiţei, în judeţul Tulcea.

Tabăra se adresează profesioniştilor din toate domeniile care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi care doresc să abordeze dialogul cu sine şi cu cei din jurul lor dintr-o perspectivă creativă, aceea a educaţiei artistice aplicate.

Sunt propuse trei ateliere cu o tematică foarte nouă, dezvoltate iniţial în practica teatrală, dar care, pe parcursul ultimilor două decenii şi-au găsit aplicabilitate în domenii foarte diverse de activitate, cum ar fi cel al resurselor umane, al educaţiei non-formale sau al psihologiei.

Tehnica Viewpoints aduce o notă post-modernă, subliniind că nu există nicio ierarhie între diferitele elemente care definesc „teatrul”: spaţiu, poveste, timp, emoţie, mişcare şi formă. Participantul învaţă să „gândească” mişcarea, să fie atent, să se folosească de toate informaţiile pe care i le transmite mediul şi să-şi asculte partenerul.

Teatrul Labirint investighează elemente de limbaj senzorial, un element central în atingerea acestui scop fiind jocul. Teatrul Labirint lucrează cu emoţii şi propune conştientizarea legăturii dintre labirintul fizic, creat şi parcurs pe durata atelierului şi labirintul interior, pe care fiecare individ îl parcurge şi încearcă să şi-l apropie.

Improvizaţia permite interacţiunea cu publicul, de aceea improvizatorul trebuie să-şi cultive spontaneitatea şi viteza de reacţie la ceea ce se întâmpla în jurul său, să accepte propunerile colegilor şi să le facă faţă. În acest fel sunt create noi moduri de gândire, noi structuri şi practici. Capacitatea de a improviza poate fi folosită pentru a facilita diverse forme de comunicare sau de manifestare în domenii foarte diferite, de la muzică la afaceri, in psihologie, sport sau marketing, în relaţii de serviciu sau personale.

Selecţia participanţilor se va face pe baza formularului de înscriere care se poate descărca aici şi care trebuie completat şi trimis până la 31 mai 2011, la adresa tabaragest@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută