duminică, 5 iunie 2011

Final de stagiune şi… început de stagiune viitoare la TNB

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă că ultimele spectacole, la sediu, ale stagiunii în curs au loc duminică, 12 iunie 2011. După această dată - mai timpurie decât în alţi ani, pentru a da câmp liber lucrărilor de reconstrucţie - porţile teatrului se închid pentru publicul spectator până în toamnă.

Pe lângă spectacolele jucate la sediu, colectivul Teatrul Naţional din Bucureşti prezintă în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Varna (Bulgaria), în data de 9 iunie, spectacolul Avalanşa de Tuncer Cücenoğlu, în regia lui Radu Afrim. Iar luni, 13 iunie, vor avea loc ultimele reprezentaţii ale spectacolelor TNB, în turneu: Dineu cu proşti la Piteşti şi Sinucigaşul la Braşov.

Pentru această ultimă săptămână a stagiunii, la Agenţia de Bilete mai puteţi cumpăra locuri la spectacolele: Regina mamă; Sinucigaşul; Scara pisicii; S-a sfârşit cum a-nceput; Încă-i bine!; Purificare; Teatrul Naţional pentru Copii şi pentru ultimul eveniment Modern Solo Piano din cadrul programului TNB Parateatral – Muzică, recitalul susţinut de pianistul norvegian Bugge Wesseltoft, sâmbătă, 11 iunie 2011, la ora 19.00.

Cu tot şantierul care trepidează la propriu în toate ungherele teatrului, se desfăşoară din plin activitatea de pregătire a viitoarei stagiuni care va aduce noi titluri de piese, distribuţii promiţătoare şi regizori prestigioşi.

Regizorul bulgar, Aleksander Morfov, nume de primă mărime al regiei europene (al cărui spectacol, Exilaţii, a fost prezentat în turneu pe scena mare a TNB în urmă cu un an), a început repetiţiile la Vizita bătrânei doamne, cunoscuta piesă a dramaturgului elveţian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmând să aibă loc în prima parte a viitoarei stagiuni. Din distribuţia în curs de finalizare vă dezvăluim deocamdată doar numele interpretei rolului titular, Maia Morgenstern, urmând ca distribuţia completă să fie făcută publică înainte de închiderea stagiunii. Scenografia spectacolului care va avea loc la Sala Mare va fi semnată de scenograful bulgar, Nikola Toromanov.

Se află de asemenea în repetiţii avansate o piesă de referinţă a dramaturgiei româneşti interbelice, Omul cu mârţoaga de George Ciprian, în regia Ancăi Bradu.

Pentru un alt proiect repertorial incitant, piesa Băiatul din ultima bancă a dramaturgului spaniol Juan Mayorga, regizorul Cristian Theodor Popescu invită tinerii (chiar foarte tinerii) actori, la audiţii, în zilele de 9 şi 10 iunie 2011, pentru definitivarea distribuţiei cu două roluri principale masculine.

Sperăm ca la deschiderea viitoarei stagiuni 2011-2012, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” să-şi întâmpine publicul în prima dintre noile săli de spectacole care vor fi date în folosinţă în cadrul proiectului de reconstrucţie aflat în plină desfăşurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută