sâmbătă, 3 septembrie 2011

"Cu uşile închise" deschide Festivalul Internaţional de Teatru de Cameră din Macedonia

Spectacolul Teatrului Naţional din Bucureşti, Cu uşile închise de Jean Paul Sartre, se va juca pe data de 8 septembrie 2011, în deschiderea Festivalului Internaţional de Cameră „Risto Şişkov” de la Strumiţa, în Macedonia.

Festivalul, dedicat în exclusivitate măiestriei actoriceşti, în memoria lui Risto Şişkov, figură proeminentă a scenei macedonene, premiază în fiecare an o singură creaţie, pe care o răsplăteşte cu un premiu de 1500 euro şi o medalie aurită purtând chipul marelui actor.

De-a lungul celor optsprezece ediţii, dintre care ultimele şase cu caracter internaţional, festivalul de la Strumiţa şi-a câştigat notorietatea, cei aleşi pentru a duce mai departe numele lui Risto Şişkov fiind nume importante ale scenei contemporane.

Spectacolul Cu uşile închise, în regia lui Mircea Anca, a inaugurat programul „Uşi deschise pentru toţi” al Teatrului Naţional din Bucureşti şi a impus creaţii actoriceşti memorabile prin personajele interpretate de Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu şi Iuliana Moise. La sediu, spectacolul continuă să se joace cu casa închisă de la premieră (2007) până astăzi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută