sâmbătă, 3 septembrie 2011

La multi ani, AG WEINBERGER!

Pe 30 august, Mr. Blues al Romaniei - AG Weinberger a aniversat 46 de ani de viaţă, anul 2011 marcând şi 30 de ani de carieră artistică. "La 16 ani, câştigam primul meu gaj", ne spune AG, "primii 75 de lei, la Oradea" (orasul natal, n.r.).


AG Weinberger este deja un artist de patrimoniu, 30 de ani inchinaţi muzicii bune, muzicii de calitate. Imediat dupa anii '90, el a fost cel care a valorificat şi valorizat muzica Blues în România, fiind unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai culturii dincolo de hotarele acestei ţări, poate cel mai autentic şi personal chitarist pe care l-a avut Romania până acum. Carismatic, profund în spirit şi în vorbă, AG Weinberger are statura unui profet. Cine a fost o data la concertul lui va reveni cu siguranţă. Publicul numeros reprezintă mărturia şi măsura mesajului transmis de AG.


Mii de concerte în ţară şi în străinătate, singurul artist non-american invitat să cânte la Bluestock, desemnat pentru nominalizare la 9 categorii la Premiile Grammy, 18 spectacole de teatru îin Romania pentru care a scris muzica, realizator de emisiuni de radio şi TV, AG Weinberger face parte din categoria marilor artişti de talie internaţională pe care îi are aceasta ţară.


Din septembrie, va putea fi văzut în fiecare dumincă, pentru o a doua ediţie a emisiunii Acadeaua, pe canalul TVR 2, începând cu ora 23:00.


La mulţi ani, Maestre! La mulţi ani, AG Weinberger!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută