marți, 20 iulie 2010

Comunicat Teatrul de Cameră din Arad

Teatrul de Cameră Arad
participă la a XX-a ediţie a Festivalului Thealter International

Infantilităţi
în Penitenciarul Csillag, Caii la fereastră la Sinagoga Veche

Teatrul de Cameră Arad, „Aradi Kamaraszinhaz”, participă cu spectacolele Caii la fereastră de Matei Vişniec şi Infantilităţi de Raymond Cousse la Festivalul Thealter International din Szeged (Ungaria). Prima reprezentaţie a arădenilor va fi cea cu spectacolul Infantiltăţi şi va avea loc astăzi de la orele 16 la Penitenciarul de Maximă Securitate din Csillag. Cea de-a doua reprezentaţie a Teatrului „Aradi Kamaraszinhaz” va avea loc la Sinagoga Veche din Szeged unde se va juca spectacolul Caii la fereastră de la orele 21.

Spectacolul Infantilităţi, la care conform informaţiilor primite de la organizatori toate biletele s-au vândut, este prezentat în urma colaborării Asociaţiei Maszk cu Festivalul Thealter şi cu penitenciarul din Szeged în cadrul Festivalului Danko Pista, o tradiţie teatrală apreciată a oraşului Szeged.

Ambele spectacole ale Teatrului de Cameră Arad sunt sprijinite de Centrul Cultural Român din Budapesta, iar costurile deplasării spectacolului Caii la fereastră, producţie premiată de curând la Ediţia a XVIII-a a Festivalului Atelier din Baia Mare, sunt suportate în totalitate de Centrul Cultural Român din Budapesta.

Festivalului Thealter International a ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediţie şi este manifestarea teatrală cea mai progresistă din această parte a Europei, fiind dedicată companiilor independente.

Spectacolul Caii la fereastră este realizat de Teatrul de Cameră Arad în colaborare cu Teatrul Trei din Pecs. Spectacolul, a cărui regie este semnată de Radu Dinulescu îi are în distribuţie pe Bacskó Tünde, Harsányi Attila şi Tapasztó Ernő. Producţia a participat la numeroase manifestări de profil şi a primit numeroase premii şi distincţii. Caii la fereastră a beneficiat de sprijinul unor organizaţii precum Fondul Naţional Cultural din Ungaria (NKA), Pecs Capitală Culturală Europeană 2010, Consiliul de Miniştri al Ungariei, Primăria Municipiului Arad, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi Fundaţia Eurotrans.

Spectacolul Infantilităţi este jucat de actorul Lung László Zsolt. Traducerea textului a fost realizată de Oberten János, decorurile şi costumele de Fekete Réka şi Tapasztó Ernő, regia tehnică de Gheorghe Mureşan, luminile de Cornel Dume. Spectacolul a fost regizat de Tapasztó Ernő, iar asistenţa de regie a fost asigurată de Fekete Réka.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută