marți, 17 august 2010

Comunicat 3 Teatrul de Cameră din Arad

Cel mai nou spectacol
al Teatrului de Cameră Arad Aradi Kamaraszinhaz
se va juca la Baza Tetrală din Zsambek

Teatrul de Cameră Arad Aradi Kamaraszinhaz va juca astăzi, 18 august, la Baza Teatrală din Zsambek, Ungaria spectacolul Cameristele de Jean Genet în regia lui Radu Dinulescu.

Cameristele este o coproducţie internaţională maghiaro-româno-belgiană, fiind totodată cel mai nou spectacol al Teatrului de Cameră Arad Aradi Kamaraszinhaz. Producţia reuneşte actori prestigioşi precum Váta Lóránd, membru al Teatrului Maghiar de Stat Cluj Napoca şi onorat de curând cu premiul „Jászai” şi Harsányi Attila, membru al Teatrului de Cameră Arad Aradi Kamaraszinhaz, al Teatrului Naţional din Miskolc şi al Grupului Hetek Csoportja. Rolul Madame din spectacol va fi interpretat de actorul coregraf Lóránt András.

Regizorul Radu Dinulescu a mărturisit că a ales să monteze acest text de Jean Genet din mai multe motive. „Mi s-au propus spre montare mai multe texte şi am ales Cameristele pentru că îmi place foarte mult această piesă. Este una dintre cele mai montate piese, char eu am mai pus-o în scenă acum 20 de ani la Beit Ţvi, în Tel Aviv”, a declarat Radu Dinulescu. Regizorul a mai spus că actuala montare este una extrem de originală. Cele trei personaje vor fi interpretate de actori bărbaţi, spectacolul beneficiind de multe efecte speciale specifice cinematografiei. De menţionat că instalaţia video a fost realizată de belgianul Armand Richelet.

La Zsambek, spectacolul Cameristele se va juca în premieră. După această primă reprezentaţie din 18 august, spectatorii din Zsambek şi Budapesta vor putea vedea spectacolul şi în zilele de 19, 20 şi 21 august.

Publicul din Arad va avea ocazia să vadă Cameristele în cadrul stagiunii 2010-2011 a Teatrului de Cameră Arad Aradi Kamaraszinhaz, stagiune care va începe în această toamnă. Pe lângă compania arădeană, la realizarea acestei producţii a mai contribuit şi Baza Teatrală din Zsambek.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută