sâmbătă, 28 august 2010

Gala Tânărului Actor, HOP 2010


Ediţia a XIII – a

Mangalia, 1 - 4 septembrie


În perioada 1 – 4 septembrie 2010 va avea loc la Mangalia, în spaţiile Casei de Cultură din localitate, ediţia a XIII-a a Galei Tânărului Actor, HOP.

Numărul celor care se înscriu în concurs creşte an de an, ajungându-se în anul 2010 la un număr de 67 concurenţi înscrişi la preselecţia pentru Gala Tânărului şi 25 de spectacole la secţiunea grup (mai mult de 135 de persoane participante). Au fost selectaţi 24 de tineri artişti la individual şi 5 grupuri care se vor prezenta în concurs la Mangalia.

În acest sens, Gala îşi onorează statutul de bursă de lansare pentru tinerii actori; astfel se explică şi numărul mare de înscrieri, numărul mare de concurenţi şi o dovedesc mulţi dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale Galelor Hop, acum personalităţi artistice şi prezenţe importante pentru teatrul şi filmul din România.

În acest an, Gala Tânărului Actor HOP şi-a consolidat parteneriatul cu Televiziunea Română, co-producătorul evenimentului, aşa încât cele două etape de desfăşurare ale Galei – cea de înscrieri şi preselecţie, care are loc în Bucureşti, precum şi concursul propriu-zis de la Mangalia, vor fi urmate de o a treia etapă – realizarea unui spectacol de televiziune, avându-i în distribuţie pe câştigătorii acestei ediţii a Galei HOP.

Şi în acest an la Mangalia vor fi prezenţi artişti, directori de teatre, critici de teatru, jurnalişti, care pe parcursul celor patru zile de festival, au posibilitatea să urmărească, să analizeze, să dezbată, să aleagă dintre tinerele prezenţe artistice din concurs, să urmărească spectacololul Adei Milea şi, mai ales, să se constituie într-o comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută