marți, 7 septembrie 2010

Deschidere de stagiune la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti

Cea de-a 61-a stagiune la teatrul ploieştean


Pentru publicul iubitor, întâlnirea cu reprezentaţiile teatrale va avea loc duminică, 12 septembrie, în sala mare, de la ora 11, cu spectacolul Teatrului de Păpuşi, Capra cu trei iezi, iar de la 18.30, multipremiatul spectacol Furtuna de W. Shakespeare, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care a susţinut două reprezentaţii în cadrul Festivalului Shakespeare de la Gdansk, Polonia, ediţia a XIV-a.


Întâlnirea cu Teatrul de Revistă Majestic va avea loc sâmbătă, 18 septembrie de la ora 18.30 când este programată producţia Bonsoir, Paris!.


Proiecte


Secţia Dramă continuă repetiţiile cu spectacolul Pescăruşul de A. P. Cehov, în regia Andreei Vulpe, scenografia Dan Titza, cu Oxana Moravec, Ionuţ Vişan, Constantin Cojocaru, Sabrina Iaschevici, Tudor Smoleanu, Nadiana Sălăgean, Ada Simionică, Ioan Coman, Dragoş Câmpan. Premiera oficială va avea loc în ultima decadă a lunii octombrie.
În luna noiembrie, regizorul Cristi Juncu va pune în scenă un text contemporan, încheind astfel seria de premiere pentru anul 2010, din păcate cu una mai puţin decât ne propusesem la începutul anului, din cauza reducerii de buget.


Festivaluri


Teatrul a primit numeroase invitaţii la festivaluri de prestigiu din ţara şi străinătate. Astfel, pe data de 29 octombrie vom juca la Belgrad spectacolul Zidul, realizat de Theo Herghelegiu, în cadrul ediţiei din acest an din Serbia a Festivalului „After the Fall”, organizat, toamna trecută în Germania, la aniversarea a 20 de ani de la Căderea Zidului Berlinului, festival la care am fost selecţionaţi să reprezentăm Romania.


Spectacolul Miriam W. de Savyon Liebrecht, în regia lui Radu Afrim, scenografia Iuliana Vîlsan, va onora în această toamnă două invitaţii la festivaluri: în data de 6 noiembrie, la Teatrul Odeon, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, respectiv, în periada 13-21 noiembrie, în cadrul Festivalului de Teatru EUROTHALIA organizat de Teatrul German de Stat Timişoara.


Teatrul de Revistă Majestic va participa în data de 10 octombrie 2010, la cea de a XXI-a ediţie a Festivalului de Umor „Constantin Tănase” de la Vaslui, unde a fost invitat cu producţia Bonsoir, Paris! şi cu spectacolul pentru copii, Licoarea magică.


Teatrul pentru Copii Ciufulici este invitat şi în acest an la Festivalul International de Animaţie Gulliver Galaţi, Ediţia a XVIII-a, ce se va desfăşura în perioada 25-30 octombrie 2010, cu spectacolul Fantoma din Canterville, după Oscar Wilde, regia Gabriel Apostol.


Un comentariu:

  1. Felicitari pentru blog.
    Vrei sa razi romaneste ?
    As dori sa ne lasa-ti un link la:
    http://raziromaneste.blogspot.com/
    unde incercam sa adunam cei mai mari actori de comedie
    si sa putem trimite oameni la articolul dumneavoastra.
    Zi de zi noi filme inedite cu cei mai mari actori de comedie:
    Grigore Vasiliu Birlic
    Dem Radulescu
    Puiu Calinescu
    Jean Constantin
    Marius Pepino
    Stefan Mihailescu Braila
    Alexandru Giugaru
    Radu Beligan
    Stefan Banica Senior
    Ion Lucian
    Amza Pellea
    Toma Caragiu
    Alexandru Arsinel
    Nicu Constantin
    Rodica Popescu - Bitanescu
    Stella Popescu
    Florin Piersic
    Dan Puric

    RăspundețiȘtergere

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută