sâmbătă, 18 septembrie 2010

Teatrul „Bulandra” anunţă deschiderea stagiunii 2010-2011

Vineri, 24 septembrie, orele 19:00, îi veţi putea vedea la Sala Izvor, în prima premieră a noii stagiuni, pe Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim în Artă de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu, scenografia: Cosmin Ardeleanu.


Teatrul Bulandra sprijină creaţiile tinerilor regizori – după spectacolul regizoarei Chris Simion, Oscar şi Tanti Roz după Eric Emmanuel Schmitt, din stagiunea precedentă, acum regizorul Cristi Juncu va prezenta publicului un spectacol montat pe o piesă celebră care a fost tradusă în 20 de limbi străine şi distinsă cu premiile "Molière" şi "Tony".


Joi, 30 septembrie şi Vineri, 1 octombrie, orele 19:00, Teatrul "Bulandra" găzduieşte pe scena Sălii Izvor spectacolul Falsa servitoare de Pierre de Marivaux, regia Lambert Wilson; o adaptare originală a unui clasic francez, dragostea este doar un pretext în această piesă unde toată acţiunea se învârte în jurul răzbunării.


Regizorul Lambert Wilson este un talentat om de teatru şi film francez, fiind cunoscut publicului românesc prin rolul care i-a adus consacrarea internaţională – cel de Mérovingien în Matrix Reloaded şi Matrix Revolutions.


Anne Brochet, vedeta piesei şi delicioasa falsă servitoare, este o actriţă franceză de teatru şi film, câştigătoare a premiului "César". A rămas în memoria colectivă mai ales ca Roxanne a lui Cyrano de Bergerac, în filmul cu acelaşi nume unde l-a avut ca partener pe Gérard Depardieu.


Duminică, 10 octombrie, orele 19:00, îi veţi putea vedea la Sala Izvor, în primul spectacol reluat din noua stagiune, pe Mariana Mihuţ şi Ion Caramitru în Sorry de Aleksandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy, scenografia Nina Brumuşilă.


O tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, în care speranţele şi deziluziile lasă loc unui dialog de un dramatism consistent, într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate. Drumul unei iubiri care n-a fost să fie atunci, dar care acum promite totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută