vineri, 10 septembrie 2010

Teatrul Odeon îşi deschide stagiunea

Vineri, 17, sâmbătă, 18, şi duminică, 19 septembrie, ora 19:00, Fundaţia UNIVERSAL ARTIST UNFORGETTABLE – U. A. U. vă invită la Teatrul Odeon la premiera spectacolului Scrooge după Un colind de Crăciun de Ch. Dickens.


Fundaţia UNIVERSAL ARTIST UNFORGETTABLE este singura instituţie culturală din ţară care promovează aproape în exclusivitate tineri artişti din teatru, film, arte plastice, dans, literatură. U. A. U. înseamnă o artă nouă, vie, altfel – dar nu în garaje şi subsoluri, ci în sala de spectacol. U. A. U. nu neagă valorile clasice şi artiştii consacraţi, ci vrea să le stea alături, să preia ştafeta şi să o ducă mai departe. Aşadar, primul nostru proiect îi are în prim-plan pe studenţii anului III Arta Actorului, clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu.


Scrooge după Un colind de Crăciun de Ch. Dickens este povestea bătrânului avar, dezumanizat din cauza banilor, pe care spiritul sărbătorilor de iarnă îl transformă. Toate întâmplările pe care le trăieşte unchiul Scrooge în seara de Ajun, alături de Fantomele Crăciunului, îl fac din nou bun. S-a spus despre autor, în anul apariţiei cărţii, că este „omul care a inventat Crăciunul”. Noi vrem, prin spectacol, să îl păstrăm tot timpul anului!


Este pentru prima dată când se joacă o dramatizare a acestei nuvele în România, într-o viziune nouă, care ne aparţine. Spectacolul se naşte acum, sub ochii spectatorului; actorii interacţionează cu publicul, muzica special compusă pentru Scrooge este cântată live, iar momentele de magie întregesc atmosfera de basm.


Pentru ca în această toamnă să ne putem bucura împreună de o avanpremieră a Crăciunului, vă aşteptăm la întâlnirea cu Scrooge!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută