vineri, 26 noiembrie 2010

Tineri actori care ţin la Comedie

„Comedia ţine la tineri”, manifestare ajunsă la V-a ediţie, este un proiect care oferă posibilitatea studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor de actorie, regie şi scenografie de a fi văzuţi pe o scenă profesionistă, mai concret, în Sala Studio şi Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Actorii dau dovadă de multă dăruire, îndrăzneală şi talent în abordarea rolurilor. Unul dintre ei este Conrad Mericoffer, care a făcut câţiva paşi curajoşi pe drumul succesului, de mare ajutor fiindu-i cu siguranţă şcoala lui Ion Cojar. Pe când era student în anul I, a debutat în 2008 la Metropolis, cu rolul Andi, în spectacolul Femeia din trecut de Roland Schimmlepfennig, regizat de Theodor Cristian Popescu. Nu după mult timp, masterandul a putut fi văzut în rolul Trofimov din premiera de succes a TNB, Livada de vişini de Cehov, în regia lui Felix Alexa. Actorul a cochetat şi cu filmografia în 2009, în două scurtmetraje: Ochiul păpuşii şi Vera vs ursul de bibliotecă.

În proiectul „Comedia ţine la tineri”, Conrad Mericoffer este prezent în trei spectacole (în primul, şi ca scenograf): American Buffalo de David Mamet, regia Florin Grigoraş, Vremea dragostei, vremea morţii de Fritz Kater, regia Catinca Drăgănescu şi Photoshop de Catinca Drăgănescu, regia Catinca Drăgănescu.


American Buffalo

Ana Covalciuc are la activ câteva roluri în spectacole de la Casandra (Gaiţele, Salut, Jo! (rol de dans) sau Tailleur pour dames) şi de la UNATC (Un vis în miezul nopţii de vară, Virgin S). Mai mult, a avut şansa unor roluri în două spectacole foarte importante: Lear de William Shakespeare, în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul „L. S. Bulandra” în 2008 şi Moartea lui Tarelkin de A. V. Suhovo Kobîlin, în regia lui Gelu Colceag, la Teatrul Metropolis, anul trecut.


Zvăpăiata

Însă, actriţa este valorizată cu adevărat de rolul principal din spectacolul Zvăpăiata , un colaj după nuvele de Cehov, în regia Elenei Morar şi prezentat la Teatrul Metropolis acum câteva luni în premieră, alături de alte două spectacole dedicate anului Cehov, apoi în cadrul Galei Absolvenţilor şi acum în proiectul amplu, aflat în desfăşurare la Comedie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută