luni, 4 octombrie 2010

"Dragă Elena Sergheevna" în premieră la Teatrul de Comedie

În zilele de vineri, 8 octombrie şi duminică, 10 octombrie, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din str. Sfânta Vineri nr. 11, OPERA PRIMA anunţă premiera absolută a spectacolului Dragă Elena Sergheevna după Ludmila Razumovskaia, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Piesa prezintă patru elevi de liceu care merg acasă la profesoara lor de matematică pentru a o felicita de ziua ei. Ajunşi în casa acesteia, aceştia o roagă să le dea cheia de la dulapul cu lucrările finale pentru a-şi modifica notele. Profesoara refuză. Elevii o sechestrează.

Ludmila Razumovskaia s-a născut in 1946 la Riga – Letonia. A studiat teatru la Cole giul Dramatic din Sankt Petersburg. Şi-a făcut debutul ca dramaturg cu piesa Dragă Elena Sergheevna la Teatrul Tineretului din Talinn (Estonia). Spectacolul a fost un mare succes şi piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 ţări. Momentan, este jucată în Brazilia, China, Coreea precum şi în Europa şi America.

Spectacolul Dragă Elena Sergheevna este o producţie proprie a proiectului OPERA PRIMA, în care joacă atât elevi de liceu, cât şi actori profesionişti. Spectacolul are distribuţie dublă pentru personajele feminine: Elena Sergheevna: Sorina Ştefănescu/ Silvia Stanciu; Volodea: Liviu Chiţu; Vitea: Vlad Bălan; Paşa: Gabriel Fereşteanu; Lida: Ilinca Tuvene/ Mirela Sanda.

Astfel, vineri, 8 octombrie, le veţi putea urmări pe Silvia Stanciu şi Mirela Sanda, în timp ce duminică, 10 octombrie, va fi rândul Sorinei Ştefănescu şi al Ilincăi Tuvene.

Deşi anunţate in cadrul MINISTAGIUNII DE TOAMNĂ de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (22-26 septembrie) ca repetiţii generale cu public, ambele reprezentaţii Dragă Elena Sergheevna (din 22 şi 23 septembrie) s-au constituit în adevărate debuturi actoriceşti pentru liceenii care s-au ambiţionat şi au dat tot ce au avut mai bun, lăsând în acelaşi timp să se întrezărească în munca lor şi mâna formatoare a ghizilor lor în acest periplu al devenirii scenice: regizorul Alexandru Mâzgăreanu, actriţa Sorina Ştefănescu şi scenografa Maria Pitea. În ordine alfabetică, ei sunt: Vlad Bălan, Gabriel Fereşteanu, Mirela Sanda şi Ilinca Tuvene. Alături de ei, joacă Liviu Chiţu, student la actorie în anul III la UNATC şi Silvia Stanciu, absolventă a Universităţii Hyperion.

Premiera se bucură de sprijinul domnilor Paul Chiribuţă – iniţiatorul şi coordonatorul proiectului OPERA PRIMA şi George Mihăiţă – directorul Teatrului de Comedie şi al Clubului UNESCO Adolescenţii.
Intrarea liberă, în limita celor 50 de locuri disponibile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută