miercuri, 13 octombrie 2010

Premiera "Scara pisicii" la TNB

Sâmbătă 23 octombrie, ora 19.oo, la Sala 99, în cadrul proiectului „Uşi deschise pentru toţi” va avea loc premiera oficială a spectacolului Scara pisicii de Katalin Thuróczy, traducerea Anamaria Pop.

Scriitoare maghiară prezentă pe scenele din întreaga Europă, Katalin Thuróczy revine în România, după succesul joi.megajoy de la Teatrul Odeon, cu un nou spectacol, pe care Irina Popescu-Boieru îl pune în scenă, la Teatrul Naţional din Bucureşti, cu Liliana Hodorogea (Zsóka) şi Florentina Ţilea (Gitta).

O piesă cu şi despre femei, a cărei autoare evită clişeele feministe, vorbind despre dragoste şi căsătorie într-o savuroasă manieră cinică. Un spectacol în care femeile se vor regăsi, măcar parţial, în cele două eroine, dar unde bărbaţii vor refuza categoric să se recunoască în personajul masculin absent.

Scara pisicii este o tragi-comedie cu accente poliţiste şi final neaşteptat, un text plin de suspans despre un joc de-a şoarecele şi pisica, în care se dispută inima aceluiaşi bărbat. Prima întâlnire cu publicul va avea loc în data de 22 octombrie, ora 19.00, Sala 99.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

contact

criticdeteatru la gmail punct com

caută